vlieger-bouwen.jpg
zeskamp.jpg
terras.jpg
001-brandingraften.jpg
002-strandzeskamp.jpg
003-autorally.jpg
004-volleybal.jpg
sloepentocht_002.jpg
Adventure

Fort Experience

Algemeen

Bent u op zoek naar een unieke locatie voor uw bedrijfsuitje, personeelsfeest, incentive, relatiedag, vergadering of training? Wat dacht u van een onvergetelijk avontuur op het onbewoonde Forteiland IJmuiden? Culturele, culinaire en teambuilding onderdelen in combinatie met een ontdekkingsreis door het gangenstel maken deel uit van dit onvergetelijke avontuur, waar nog lang over nagepraat zal worden.


Bent u op zoek naar een unieke locatie voor uw bedrijfsuitje, personeelsfeest, incentive, relatiedag, vergadering of training?

Wat dacht u van een onvergetelijk avontuur op het onbewoonde Forteiland IJmuiden?
Culturele, culinaire en teambuilding onderdelen in combinatie met een ontdekkingsreis door het gangenstel maken deel uit van dit onvergetelijke avontuur, waar nog lang over nagepraat zal worden.

Forteiland IJmuiden
Het forteiland ligt in de havenmond van IJmuiden, in de monding van het Noordzee kanaal en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam. De Stelling, bestaande uit 42 forten en andere verdedigingswerken, is tussen 1850 en 1890 aangelegd als verdedigingsbolwerk rond de hoofdstad. Het forteiland is aangelegd rond 1885 als belangrijke vooruitgeschoven verdedigingspost van de toegangsport naar Amsterdam. Het enorme halfondergrondse fort is het grootste en meest unieke van de Stelling, aangezien het geheel zelfstandig z'n verdediging moest voeren. In de 2e wereldoorlog maakte het forteiland deel uit van de Atlantikwall, wat de aanwezigheid van bunkers verklaart.

Het Fort uit 1885 is door architecten teruggebracht naar de situatie waarin het Fort ooit is achtergelaten. Niet ingericht, maar leeg en uitdagend voor nieuwe creatieve uitdagingen. Het gangenstelsel over drie verdiepingen verbindt de lege kamers en vormt een waar doolhof waardoor dwalen door het fort een spannende belevenis wordt.

Het in zee gelegen eiland met aan beide zijden passerende scheepvaart, een klein strand, duinen en het ondergrondse fort met een uitgebreid gangenstelsel en meer dan 40 kamers, is een uitdagende en vooral unieke locatie, slechts 20 minuten rijden vanaf Amsterdam. De overtocht naar het eiland vindt plaats per boot en duurt 5 tot 15 minuten.

Activiteiten
Het Forteiland leent zich uitstekend voor een scala aan activiteiten. De deelnemers maken, verdeeld in teams van ca. 10 personen, een historische tocht over het eiland met onderweg verschillende uitdagingen waarbij creativiteit, inventiviteit en soms ook durf een rol spelen. Aan de basis van de programma's staan de volgende activiteiten:

  • Fort Discovery: Een avontuurlijke tocht met een plattegrond door het fort op zoek naar diverse uitdagende teamopdrachten, zoals Buksschieten/ Team in Balance/ Spinnenweb/ Labyrinth/ Fortkennis / Blindeman/ Tangram/ Rookkamer..
  • Adventure activiteiten: Evenwichtsbalk, powerfan (vrije val), abseilen, boogschieten
  • Historische rondleiding: Culturele rondleiding o.l.v. een gids door het UNESCO werelderfgoed
  • Teamwork activiteiten: Samenwerken, communiceren, taken verdelen, leiding nemen, het moet allemaal gebeuren om de opdrachten tot een goed einde te brengen.
  • Culinair: Prikkelen van de smaakpapillen. Wijnexpeditie, wie herkent de juiste druif? Proefexpeditie, creëer de heerlijkste tapas samen met een kok.

Programma

Programma:

Middagprogramma (dagprogramma op aanvraag)

13.00 Aankomst op de parkeerplaats in IJmuiden. Bootovertocht naar het eiland
13.30 Welkom, koffieontvangst met lekkers. Kennismaking met de instructeurs en informatie over de fortdiscovery
14.00 Start fortdiscovery, Ontdekkingstocht door het fort met teambuildinggames en uitdagende activiteiten zoals Buksschieten/ Team in Balance/ Spinnenweb/ Labyrinth/ Fortkennis / Blindeman/ Tangram/ 360 graden mapping
15.30 Korte pauze
16.00 Keuzeprogramma met bijvoorbeeld keuze uit: Abseilen & powerfan, evenwichtsbalk, trapezespron, boogschieten, historische rondleiding
17.30 Afloop programma, aanvang borrel & prijsuitreiking
18.00 Opening buffet
19.30 Afsluiting en bootovertocht naar vaste wal (later tijdstip mogelijk)


Uiteraard is het middagprogramma ook te boeken met een afsluitende borrel i.p.v. een afsluitend diner (zie kostenoverzicht)

Locatie

Locatie:

IJmuiden

Kosten

Kosten:

Middag met of zonder diner
Klik hier voor meer info en prijzen Fort Experience middagprogramma 20-39 pers
Klik hier voor meer info en prijzen Fort Experience middagprogramma vanaf 40 pers

Dag met of zonder diner
Klik hier voor meer info en prijzen Fort Experience dagprogramma 20-39 pers
Klik hier voor meer info en prijzen Fort Experience dagprogramma vanaf 40 pers

Bijzonderheden

  • Te boeken vanaf 20 - 600 personen
  • Zowel middag- als dagprogramma mogelijk
  • Voor meer info en prijzen bezoekt u onze site www.forteiland-adventure.nl

Gallery

Offerte

U kunt via onderstaand formulier direct een offerte aanvragen voor dit arrangement.

Invalid Input

Invalid Input

Wat is uw voornaam?

Wat is uw achternaam?

Wat is uw telefoonnummer?

Graag een (geldig) emailadres invullen!

Ongeldige invoer

Graag hier een datum selecteren.

Graag hier een datum selecteren.

Hoeveel deelnemers zullen er zijn?

Naar welk tijdstip gaat uw voorkeur uit?

Invalid Input

(in Euro's, excl. 21% B.T.W.)

Invalid Input

Ongeldige invoer

Geef AUB aan dat u akkoord gaat met onze privacyverklaring.

Ongeldige invoer

Binnen 12 uur een reactie.

U ontvangt altijd direct een bevestiging van de aanvraag in uw eigen e-mail.