vlieger-bouwen.jpg
zeskamp.jpg
terras.jpg
001-brandingraften.jpg
002-strandzeskamp.jpg
003-autorally.jpg
004-volleybal.jpg
sloepentocht_002.jpg
Strandactiviteiten

Zandsculptuur bouwen

Algemeen

Zandsculpturen bouwen in teams is de perfecte teambuilding activiteit of workshop, voor groepen die op een creatieve manier willen samenwerken. Aan de hand van een vooraf opgegeven thema wordt in teams met speciaal sculpzand aan het eindresultaat gebouwd.


Zandsculpturen bouwen in teams is de perfecte teambuilding activiteit of workshop, voor groepen die op een creatieve manier willen samenwerken. Aan de hand van een vooraf opgegeven thema wordt in teams met speciaal sculpzand aan het eindresultaat gebouwd.

Zandsculptuur bouwen is een uitstekende originele en creatieve teambuilding activiteit. Tijdens de teambuilding activiteit zandsculptuur bouwen worden de verschillende talenten, die binnen de groep aanwezig zijn, duidelijk naar voren gebracht.

Communicatie en samenwerking
Goede communicatie, overleg en samenwerking zijn belangrijke elementen om de juiste consistentie van het zand te krijgen. Daarna gaan we over tot het creatieve proces. De doelstelling en het thema van de meeting kunnen we koppelen aan het zandsculpturen. Dit komt tot uitdrukking in de creatie die gemaakt wordt van het zand. Als alle zandsculpturen klaar zijn, presenteert ieder team haar creatie aan de overige teams. Op deze manier wordt een leuke teamactiviteit gecombineerd met een uitstekend leerproces. Het bouwen van een zandsculptuur geschiedt met speciaal zand uit Limburg.

Het bouwen van een zandsculptuur
Ieder programma begint met het ontwerpen van de sculptuur. Dan komt het zogenaamde compacten, het aanstampen van het zand in houten mallen. Na het verwijderen van de mallen volgt het creatieve werk, het vormgeven van de compacte blokken zand.

Het thema
Het thema van het programma zandsculptuur bouwen kan in overleg worden vastgesteld. Dit kan een concreet thema zijn als het bouwen van een kasteel, een gebruiksvoorwerp, een dier of een mensfiguur. Maar ook een abstract thema als bijvoorbeeld imago, verandering, visie of competitie resulteert vaak in de meest creatieve zandsculpturen. Eigenlijk kunnen de ideeën niet gek genoeg zijn of ze zijn te realiseren in een zandsculptuur.

Teamwork, creativiteit, inspanning en ontspanning zijn de ingrediënten voor het succesvolle programma zandsculpturen bouwen in teams.

Teamwork
Door de verschillende aard van werkzaamheden is het totale teamproces boeiend en zeer afwisselend. Onvermoede kwaliteiten van elk afzonderlijk teamlid komen verrassend aan de oppervlakte. De zandsculptuur komt uiteindelijk tot stand door het combineren van elkaars capaciteiten en kwaliteiten.

Creativiteit
De deelnemers worden op een uitdagende manier betrokken bij een creatief proces, zowel in de ontwerp- als in de uitvoeringsfase. Rationele denkpatronen van alledag worden doorbroken om te komen tot nieuwe, onontdekte en creatieve ideeën. Samen komen de teams tot een verrassend resultaat, waar men als groep trots op kan zijn.

Inspanning
Om een zandsculptuur te kunnen bouwen zal de nodige inspanning moeten worden geleverd. Fysieke inspanning als zandscheppen en het aanstampen (compacten), maar ook mentale inspanning. Want zonder goed overleg binnen het team kan een zandsculptuur instorten: het blijft immers slechts zand en water...

Het eindresultaat
Aan het einde van de bouwperiode is er voor de teams de mogelijkheid om het werk van de andere teams te bekijken. Alternatieven kunnen zijn: Een evaluatie, waarbij we kijken naar de samenwerking en de leermomenten, een prijsuitreiking, als er tijdens de workshop een competitie-element geïntroduceerd is. Welk team verbeeldt het beste het thema? Ook andere opzetten zijn in overleg met u mogelijk.

Speciaal sculpzand (geen strandzand!)
Voor het maken van een zandsculptuur gebruiken wij speciaal sculpzand met een vierkante korrelstructuur. Er wordt dus niet gebouwd met strandzand. Het zand moet voor de workshop worden aangeleverd. Uiteraard is het mogelijk om te werken met het zand van de locatie (indien op strand). De kwaliteit van het zand is van grote invloed op de kwaliteit van de workshop en het eindresultaat. Wij raden sterk aan om te werken met professioneel zand.

Duur: 2 uur

Programma

Programma:

Programma voorbeeld in tijd

14.30 Ontvangst bij een strandpaviljoen
14.45 Briefing
15.00 Zandsculptuur bouwen in teams
17.00 Einde activiteitenprogramma, tijd voor borrel
18.00 Opening BBQ / buffet

Locatie

Locatie:

Het programma zandsulptuur bouwen is te boeken op het strand van Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Scheveningen, Kijkduin, Hoek van Holland, Zandvoort, Bloemendaal of IJmuiden.

Op deze locaties werken wij nauw samen met diverse partner-strandpaviljoens voor de invulling van de catering.

Heeft u een andere locatie in gedachten? Wij bekijken graag de mogelijkheden om onze activiteiten aan te bieden op de door u gewenste locatie. Dit kan bijvoorbeeld ook op een congreslocatie zijn.

Kosten

Kosten:

Kosten Zandsculptuur bouwen
Sterk afhankelijk van het aantal personen (20-500) Vraag een offerte aan via bovenstaande tabblad "Offerte"

Inclusief:

 • Alle benodigde materialen
 • Op- en afbouw
 • Begeleiding
 • Vergunning strand
 • Verzekering deelnemers (VeBON)
 • Organisatie en voorbereiding

Exclusief:

 • BTW
 • Reis- en transportkosten
 • Catering

Catering / overige (prijzen zijn afhankelijk van het paviljoen)

 • Ontvangst koffie/thee/fris v.a. € 2,25
 • Lunch v.a. € 10,00
 • BBQ zonder drankjes v.a. € 17,00
 • BBQ met drankuitkoop v.a. € 34,00
 • DJ v.a. € 400,00

Bijzonderheden

 • Zandsculptuur bouwen in teams is te boeken voor groepen van 20 - 500 personen
 • Naast het strand ook te boeken bij uw eigen hotel of vergaderlocatie

Gallery

Offerte

U kunt via onderstaand formulier direct een offerte aanvragen voor dit arrangement.

Invalid Input

Invalid Input

Wat is uw voornaam?

Wat is uw achternaam?

Wat is uw telefoonnummer?

Graag een (geldig) emailadres invullen!

Ongeldige invoer

Graag hier een datum selecteren.

Graag hier een datum selecteren.

Hoeveel deelnemers zullen er zijn?

Naar welk tijdstip gaat uw voorkeur uit?

Invalid Input

(in Euro's, excl. 21% B.T.W.)

Invalid Input

Ongeldige invoer

Geef AUB aan dat u akkoord gaat met onze privacyverklaring.

Ongeldige invoer

Binnen 12 uur een reactie.

U ontvangt altijd direct een bevestiging van de aanvraag in uw eigen e-mail.